materiale de constructii ,polistiren  expandat,polistiren extrudat ,termosistem,,gips carton, vopsea ,OSB,

polistiren expandat ARCO

polistiren extrudat ,polistiren expandat, ignifugat pentru interior si exterior

Izolarea termică
Calculul termic al unui element de construcţie depinde de următorii parametri:

Conductivitatea termică a materialului (λ) W/mK
Caracteristică specifică fiecărui material în parte, exprimă calitatea acestuia de a tranmite căldura, fiind definită ca flux temic, exprimat în waţi, ce trece printr-un strat de material cu suprafaţa de 1m˛ şi grosimea de 1m, atunci când diferenţa de temperatură dintre cele două suprafeţe ale stratului în direcţia fluxului de căldură este de 1°Kelvin.

Rezistenţa termică a elementului de construcţie R şi inversul ei, coeficientul de transfer termic U al elementului de construcţie
Indici ce iau în considerare fluxul termic raportat la aria de transfer termic şi la diferenţa de temperatură dintre mediile situate de o parte şi de alta a elementului respectiv.

Pentru un strat al elementului:
R= d / λ (m˛K / W) reprezintă rezistenţa termică
U= 1 / R(W / m˛K) reprezintă coeficientul de transfer termic

Simplificând modul de determinare, indicele R (U) al unui element de construcţie depinde de suma indicilor R ai straturilor de materiale din care este alcătuit elementul respectiv, precum şi de influenţa unor eventuale straturi de aer. Cu cât valoarea rezistenţei termice este mai mare, elementul este mai bun izolant din punct de vedere termic.
În reglementările în vigoare din România este normată rezistenţa termică minimă specifică R'min a elementelor anvelopante ale clădirii, indice care ia în considerare punţile termice posibil prezente în sistemele constructive.
Dintre acestea sunt de menţionat:
Pereţi exteriori 1,40
Planşee peste ultimul nivel sub terase sau poduri 3,00
Planşee peste subsoluri neîncălzite şi pivniţe 1,65
Planşee peste bovindouri, ganguri de trecere 4,50
Plăci peste sol (peste CTS*) 4,50
Plăci la partea inferioară a subsolurilor încălzite 4,80
Pereţi exteriori la subsoluri încălzite (sub CTS*) 2,40
*CTS = cota terenului sistematizat

Grosimea termoizolaţiei depinde de caracteristicile tuturor straturilor. Pot exista situaţii unde sunt necesare rezistenţe termice sporite faţă de de cele minime normate.

2. Higrotermică
Controlul vaporilor de apă
Straturile termoizolante trebuie să ţină seama şi de difuziune, adică de tendinţa de echilibrare a presiunilor parţiale diferie ale vaporilor de apă, din aerul din spaţiile încălzite,faţă de spaţiile neîncălzite sau faţă de aerul din exterior. Datorită difuziunii, umiditatea circulă prin elementele de construcţie spre mediile cu temperaturi mai scăzute, apărând pericolul de condens. Compunerea de elemente trebuie aleasă atent funcţie de comportamentul acestora la difuzia vaporilor de apă. Din acest punct de vedere atât polistirenul expandat EPS cât şi polstirenul extrudat XPS se comportă bine din punct de vedere al rezistenţei la difuzia vaporilor de apă.

Sensibilitatea la apă
Evitarea pericolului de condens impune ca termoizolaţiile să nu fie sensibile la umezeală. Comportarea foarte bună şi din acest punct de vedere a polistirenului extrudat XPS (absorbţie prin imersie de max 0,5%), face posibilă utilizarea plăcilor XPS în contact permanent cu umezeala, la terase inversate, sau în contact cu pământul.

Inerţia termică, protecţia termică pe timp
de vară
Inerţia termică apare ca urmare a capacităţii anumitor materiale de acumulare a căldurii în exces, ceea ce duce la amortizarea variaţiilor de temperatură dintre interior şi exterior. Calculul protecţiei termice este o sarcină de proiectare complexă, care are în vedere întreaga clădire (pe lângă structura pereţilor şi a acoperişului trebuie luate în calcul poziţia, orientarea, suprafeţele vitrate, culorile expuse soarelui, stocarea căldurii în interior,etc). Aceleaşi caracteristici trebuie luate în calcul şi pentru perioadele reci.Continuitatea termoizolării – punţi termice (reci)
Se recomandă ca straturile termoizolante să fie continue, evitându-se astfel posibilitatea formării punţilor termice (reci), locuri unde poate apare condens.


Produse & servicii

polistiren expandat EPS70 ARCO - Pret: 34,32 LEI BAX FARA TVA

Gama este reprezentată de placi de polistiren expandat ignifugat, cu dimensiuni de 500x1000 mm şi grosimi cupr... :: continuare ::

polistiren expandat EPS 80 ARCO - Pret: 37 lei bax pret fara tva

polistiren expandat ignifugat ARCO EPS 80 Aplicaţii: 1. Izolaţii termice, supuse încărcă- ril... :: continuare ::

polistiren expandat EPS 60 - Pret: 31,56 LEI pachet /fara tva

polistiren expandat EPS 60 ,ignifugat -termoizolarea unor suprafete fara incarcare mecanica, izolarea mansardelor, acop... :: continuare ::
© Copyright 2016 SILICOMAN.eSRL.ro. Toate drepturile rezervate.

Director Web EnergyDirector web si director firme luxdesign28 Proiectare si consultanta pentru lucrari de constructii civile si hidroedilitare, instalatii, devize oferta, deviz licitatii publice, antemasuratori si model caiet de sarcini. Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Jocuriwww.renovat.roJocuri Oferte Cadouri Director ClickLink.ro Submit Your Site SmartNetBook.ro Cel mai cuprinzator director romanesc director.orasultau.ro - Director in OrasulTau!<Free Web Directory /a> GoldenLinks director webDirector web si director firme luxdesign28 Portal www.cere.ro Romanian Top66 www.tehnik-top.roFacem afaceri prin
Clubafaceri.ro TopBIZ.ro - afaceri de top!
Director Web
Lista Firme
idei afaceri
Polistiren